انجام رساله دکتری علوم اجتماعی - رفتاری | آکادمی ابن سینا

انجام رساله دکتری علوم اجتماعی - رفتاری | آکادمی ابن سینا

مقدمه

انجام پژوهش علمي بدون استفاده از روش علمي مناسب بي معناست. هر روش تحقيق علمي از مراحل مختلفي تشکيل شده است. محققين مختلف مراحل مختلفي را براي يک روش تحقيق علمي پيشنهاد کرده اند. به عنوان مثال کيوي و کامپهورهفت مرحله زير را براي روش علمي پيشنهاد کرده اند. [175]

1.    تدوين پرسش آغازي
2.مطالعات اکتشافي(شامل مرور بر ادبيات تحقيق)
3.طرح نظري مسأله تحقيق(انتخاب چارجوب نظري مناسب تحقيق)
4.ساختن مدل تحليلي
5.مشاهده(گردآوري داده ها)
6.تحليل اطلاعات
7.بحث و نتيجه گيري 

البته روش هاي خاصي که در هر نوع پژوهش علمي به کار مي رود بستگي به حيطه و زمينه اي دارد که در آن صورت مي گيرد. اما اصول پژوهش علمي در همه زمينه ها ثابت و يکسان است. مراحلي که در بالا گفته شد, مسير معمولي روش تحقيق علمي را تشکيل مي دهند,گرچه در يک پژوهش علمي به ندرت از يک نظم خاص پيروي مي شود, اما مهمتر از اعمال نظم در يک پژوهش علمي منطقي بودن پژوهش علمي به عنوان يک فرآيند بررسي برگشت ناپذير, ماهيت وابسته به هم اجزاي اين فرآيند و بيان دقيق و درست مسأله تحقيق است[176].
از آن جايي که موضوع اين رساله يعني توسعه يک سيستم تعاملي مبتني بر کارت امتيازي متوازن با رويکرد تئوري بازيها شامل چند موضوع اصلي و قابل بررسي است لذا طراحي يک مدل توسعه اي نيازمند رويکردي چند روشي است. چنين رويکردي بايد در بردارنده مطالعات موردي, مطالعه تجربيات موفق و همچنين مدلسازي مفهومي و در نهايت اعمال روشهايي جهت بررسي اعتبار مدل هاي پيشنهادي باشد.

مراحل تحقيق

در اين قسمت به  تشريح مراحل مختلف تحقيق حاضر پرداخته مي شود. شکل (3-1) شمايي کلي از اين مراحل را نشان مي دهد. در طراحي اين روند سعي شده است علاوه بر ملاحظات خاص مسأله, مراحل هفتگانه پژوهش که قبلا ذکر شد, مد نظر قرار گيرد. 

تعريف مسأله 

تعريف شفاف و دقيق مسأله يکي از مهمترين  مراحل پژوهش علمي و در واقع  پايه مراحل ديگر تحقيق  است. طرح مسأله  به منظور پژوهش و بررسي علمي معمولا به دو دليل صورت مي پذيرد:
1.    دليل عقلي که پايه پژوهش هاي بنيادي و يا نظري را تشکيل مي دهد. انگيزه پژوهشگر در اين گونه موارد ميل به دانستن و فهميدن و در واقع رضايت خاطري است که بر اثردانستن و فهميدن در  وي به وجود مي آيد.
2.    دليل عملي که به پژوهش هاي کاربردي مي انجامد, بدين معنا که تمايل به دانستن از آن جهت مهم است که منجر به انجام کار و يا کاربردي گردد.
چون موضوع تحقيق طراحي و توسعه سيستم است و دانش نتيجه انجام يک فرآيند طراحي است لذا روش انجام تحقيق از نوع "تحقيق علوم طراحي-کاربردي" محسوب مي شود که با هدف کمک به مديران تصميم گير در هر سازمان، در جهت تعيين فرآيندهاي مناسب عملکرد در تمامي شرايط طراحي گرديده است. مسأله تحقيق به تفصيل در فصل اوّل که به کليات تحقيق مي پردازد, آورده شده است.

مرور بر ادبيات تحقيق

پژوهش امري گروهي است, نه فردي. هر مطالعه ضمن آن که مبتني بر مطالعات قبلي است, خود نيز مقدمه و پايه اي براي مطالعات بعدي مي باشد. هر اندازه ارتباطات و پيوند هاي ممکن در يک مطالعه با مطالعات پيشين و ادبيات موجود بيشتر باشد, اهميت و سهم مطالعه در بسط دانش آدمي بيشتر خواهد بود[177].
از آن جايي که در اين رساله جهت توسعه سيستم تعاملي, آشنايي با مفاهيم  ارزيابي متوازن تعاملي و تئوري بازي ها ضروري مي باشد, لذا در اين رساله بررسي مرور بر ادبيات تحقيق در هر دو حوزه در دو بخش اصلي مجزا آورده شده و به تفصيل در فصل دوّم مد نظر قرار گرفته است. مرور بر ادبيات در اين  تحقيق در تدوين چارچوب نظري تحقيق حاضر بسيار مؤثر باشد. ابزار اصلي براي مرور بر ادبيات موضوع در اين تحقيق, مطالعات کتابخانه اي است, که جستجوي اينترنتي سهم عمده اي از اين مطالعات را به خود اختصاص داده است.

جهت دانلود کلیک کنید

در صورت داشتن هرگونه سوال در ارتباط با انجام رساله دکتری علوم اجتماعی - رفتاری با ما در ارتباط باشید.

۱۴۰۲/۰۶/۰۱
|
سینا
آموزش ن
مقالات مرتبط
ایده پژوهشی

ایده پژوهشی

تبدیل یک «ایده مبهم» به یک «موضوع پژوهشی مشخص و قابل اجرا»، حیاتی‌ترین گام در [...]

۱۴۰۵/۰۳/۱۹
|
سینا
بررسی اعتبار مجلات علمی

بررسی اعتبار مجلات علمی

بررسی اعتبار مجلات علمی همواره از دغدغه های اصلی دانشجویان و پژوهشگران بوده است. [...]

۱۴۰۵/۰۳/۱۸
|
سینا
نگارش فصول پایان نامه

نگارش فصول پایان نامه

نگارش فصول پایان نامه از اهمیت بالایی برخوردار است و دشواری هایی را دارد. در ادام [...]

۱۴۰۵/۰۳/۱۷
|
سینا
تیتیر های داغ
بیشتر
آخرین اخبار دانشگاه آزاد

آخرین اخبار دانشگاه آزاد - اردیبهشت 1405

آخرین اخبار دانشگاه آزاد در ادامه خدمتتان ارائه شده است. آخرین اخبار دانشگاه آزاد [...]

۱۴۰۵/۰۲/۲۵
|
ابن سینا
حضرت آیت الله خامنه ای رهبر کبیر انقلاب به شهادت رسید

ترور رهبر انقلاب به دست امریکا و اسرائیل - امام خامنه ای شهید شد!! ​​​​​​​

  حضرت آیت الله خامنه ای رهبر کبیر انقلاب به شهادت رسید   [...]

۱۴۰۴/۱۲/۱۱
|
ابن سینا
استخدام آموزش پرورش

برگزاری تکمیل ظرفیت آزمون استخدامی آموزش و پرورش 1403؛ به زودی

برگزاری تکمیل ظرفیت آزمون استخدامی آموزش و پرورش 1403؛ به زودی [...]

۱۴۰۳/۰۶/۲۴
|
ابن سینا
برگزاری آزمون ارشد و دکتری

اخبار روز - آزمون ارشد و دکتری

اخبار روز در ادامه ارائه شده است. [...]

۱۴۰۲/۱۲/۰۳
|
ابن سینا
اخبار پژوهشی کشور

اخبار پژوهشی کشور | 1402

همراه ما باشید با آخرین اخبار پژوهشی کشور در بهمن ماه 1402. [...]

۱۴۰۲/۱۱/۱۱
|
ابن سینا
به ما بپیوندید
بیشتر
آموزش پایان نامه
تلفن: 02128422160
شماره موبایل: 09104742571
اهداف ابن سینا
آموزش پایان نامه
آموزش چاپ مقاله
آموزش اکسپت مقاله
چاپ کتاب